Podcast

Hoe de coronacrisis de armsten treft

Iedereen in onze samenleving wordt getroffen door de uitbraak van het coronavirus, maar de kwetsbaarsten worden het hardst getroffen. Verslaggever Sheila Kamerman zag die impact bij een voedselbank in Rotterdam-Zuid.

De coronacrisis heeft de grootste gevolgen voor de kwetsbaarsten in onze samenleving. Ouderen, zieken, maar ook de armsten: mensen die afhankelijk zijn van anderen om elke week rond te komen. Om te kunnen eten. Verslaggever Sheila Kamerman bezocht een voedselbank in Rotterdam-Zuid en zag de impact die het virus daar nú al heeft.

Presentatie: Thomas Rueb
Productie: Tessa Colen
Montage: Yeppe van Kesteren

Lees ook de reportage van Sheila Kamerman en Kim Bos: ‘De rijke mensen hebben alles al gekocht’

In tijden van quarantaine vinden wij het vertellen van verhalen extra belangrijk. De podcast zal dus niet elke dag gaan over COVID-19. We volgen de ontwikkelingen op de voet, en dus bespreken we aan het eind van elke aflevering één vraagstuk rond de coronacrisis. Vandaag met wetenschapsredacteur Sander Voormolen over de ontdekking van een antilichaam tegen corona.

Lees ook dit artikel van Sander Voormolen: Antilichaam lag al jaren in de vriezer