Recensie

Recensie Muziek

Angelica Garcia’s zelfverzekerde mix van vertakte roots

Angelica Garcia (25) is geboren in Californië, woont in Virginia, en heeft Mexicaanse en Salvadoraanse roots. Die vertakte wortels hoor je terug op haar rijkgevulde tweede album Cha Cha Palace, een bonte mix van pop, reggaeton, indierock en een vleugje Mexicaanse traditie. Hier en daar laat ze een mariachi-trompetje schallen, en zingt ze met overlopend hart flarden van volksliedjes ‘La Enorme Distancia’ en ‘La Llorona’. Maar ze laat ook rockgitaren fijn in koortjes haken in ‘It Don’t Hinder Me’, terwijl ‘Guadalupe’ meer doet denken aan het onverschrokken collagewerk van M.I.A., met scheepshoorns en stotterende electronica.

Garcia’s stem is net zo meisjesachtig als overtuigend. Zelfverzekerd bezingt ze haar duale identiteit en geeft ze scherp sociaal commentaar. „You just don’t see, like you I was born in this country” zingt ze in ‘Jícama’, een kleurrijk nummer met de jícama-wortel (yamboon) als smakelijk middelpunt.