Wielrennen

UCI overweegt het internationale wielerseizoen te verlengen tot 1 november

Parijs-Nice werd afgebroken.
Parijs-Nice werd afgebroken. Foto Alain Jocard/AFP

De internationale wielrenunie UCI overweegt het seizoen twee weken te laten doorlopen, tot 1 november. Op die manier hoopt de UCI een aantal koersen die vanwege het coronavirus zijn afgelast, alsnog te kunnen inplannen. Koersen die tot die tijd nog op het programma staan, krijgen voorrang. „Er zal worden gekeken op welke plaatsen andere wedstrijden eventueel ingepast kunnen worden”, liet de UCI woensdag weten. De grote rondes en de klassiekers die vallen onder de zogenoemde ‘Monumenten’, hebben daarbij prioriteit.

De internationale wielerbond heeft inmiddels alle wedstrijden tot 30 april opgeschort. Dat gebeurde na telefonisch overleg met organisatoren, ploegen en renners, en rekening houdend met de voorschriften van wereldgezondheidsorganisatie WHO. Ook de Amstel Goldrace in Zuid-Limburg is uitgesteld.

Van de drie grote ronden werd tot nu toe alleen de Giro d’Italia afgelast. Die zou van 9 tot en met 31 mei worden verreden. Van de vijf Monumenten gaan Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik dit voorjaar niet door. De vijfde wedstrijd uit die categorie, de Ronde van Lombardije, wordt pas op zaterdag 10 oktober verreden. De UCI gaf ook te kennen dat, vanwege mogelijke overlapping van wedstrijden, de omvang van de ploegen eventueel kan worden aangepast. (ANP)