Voorverkiezingen VS

Sanders vraagt bedenktijd na nieuwe winst van Biden

Voorverkiezingen VS De kansen voor Bernie Sanders om de kandidaat van de Democraten te worden slinken snel. Hij beraadt zich op zijn positie.

Senator Bernie Sanders heeft aangekondigd zich te beraden op voortzetting van zijn presidentscampagne. Bij voorverkiezingen leed hij in Florida, Illiniois en Arizona nieuwe nederlagen tegen zijn Joe Biden, die de Democratische nominatie als presidentskandidaat bijna niet kan ontgaan en daarmee tegenstander wordt van de Republikeinse president Donald Trump. Via zijn campagneleider liet Sanders weten: „Senator Sanders gaat de komende tijd met zijn aanhang na hoe de campagne ervoor staat. In de nabije toekomst gaat zijn aandacht uit naar de regeringsaanpak van het coronavirus.” Na een veelbelovend begin kan Sanders nu rekenen op 737 afgevaardigden. Biden is hem ruim gepasseerd: 971 afgevaardigden staan achter hem. Voor een nominatie zijn 1.991 afgevaardigden nodig. (NRC)