Voorverkiezingen VS

Joe Biden bouwt voorsprong op Sanders uit na winst in drie staten

De voorlopig laatste reeks voorverkiezingen in de strijd om de Democratische presidentskandidatuur heeft de leidende positie van Joe Biden krachtig onderstreept. In de Amerikaanse staten Arizona, Florida en Illinois lag de voormalige vicepresident woensdagochtend Nederlandse tijd ver voor op zijn rivaal Bernie Sanders. In Ohio had de gouverneur de ook voor dinsdag geplande voorverkiezingen afgelast om de Covid-19-epidemie. Sinds Super Tuesday, twee weken geleden, heeft Biden gestaag de ene staat na de andere gewonnen, en daarbij ruim 960 gedelegeerden verzameld, die in juli moeten kiezen welke kandidaat de Democratische Partij zal vertegenwoordigen bij de presidentsverkiezingen. Aan Republikeinse kant zal de zittende president Donald Trump de kandidaat zijn. (NRC)