Airport City

Chipshol verkoopt betwiste grond aan Schiphol en VolkerWessels

Projectontwikkelaar Chipshol verkoopt een groot deel van zijn resterende grond ten noorden van Schiphol aan een consortium van die luchthaven en het bouwbedrijf VolkerWessels. Dat hebben de twee bedrijven dinsdag gemeld. Hoeveel ze betalen voor de in totaal 90 hectare grond waarover al jaren een juridische strijd wordt gevoerd, is niet bekendgemaakt. Deels wordt de aangekochte grond gebruikt om de bereikbaarheid van het vliegveld te verbeteren. „Mocht hierover een positief besluit worden genomen, dan zijn de gronden mogelijk ook nodig voor het doortrekken van de Noord/Zuidlijn”, schrijft Schiphol in een verklaring op zijn website. Op de resterende grond willen VolkerWessels en Schiphol Real Estate samen commercieel vastgoed ontwikkelen. (NRC)