Industrie

Autobouwer PSA sluit alle fabrieken in Europa

Fabrieksterrein van autobouwer PSA.
Fabrieksterrein van autobouwer PSA. Foto Sebastien Bozon/ AFP

Autobouwer PSA sluit al zijn Europese fabrieken. Het bedrijf kan de productielocaties niet open houden doordat er te weinig onderdelen geleverd worden en de vraag op de automarkt is ingezakt, maakte het maandag bekend. In de komende dagen gaan vijftien fabrieken in Frankrijk, Spanje, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Polen, Portugal en Slowakije tot zeker 27 maart dicht. In de fabrieken werken duizenden medewerkers. PSA, waar onder meer Peugeot, Citroën, DS en Opel onder vallen, is niet het eerste merk dat noodgedwongen fabrieken moet sluiten. Onder meer Fiat Chrysler, Volkswagen en Jaguar Land Rover hebben in een of meer van hun fabrieken de productie moeten terugschroeven vanwege bijvoorbeeld bevoorradingsproblemen . (NRC)