Noodmaatregelen

Koninklijke Horeca Nederland wil 5,1 miljard euro overheidssteun

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil dat de overheid horecaondernemers gaat ondersteunen met zeker 5,1 miljard euro aan noodmaatregelen. Dat heeft de organisatie zondagavond bekendgemaakt. Het bedrag bestaat onder meer uit een „snelle en toegankelijke” werktijdverkortingsregeling en het „snel en eenvoudig” borgen van de inkomens van zelfstandige ondernemers.

Door de zondag aangekondigde nieuwe maatregelen komen veel ondernemers in „acute liquiditeitsproblemen”. „Ook vraagt de brancheorganisatie om opheldering over de mogelijkheid van maaltijden afhalen en bezorgen. Onder meer Thuisbezorgd, New York Pizza en Domino’s Pizza zeggen open te willen blijven voor het bezorgen en/of afhalen van maaltijden en pizza’s. (NRC)