‘Ik heb een heel kruidenarsenaal thuis’

In het mandje

Doktersassistente en shiatsu-therapeut Ingrid Hilgersom (38) heeft maar één strategie met inkopen doen. „Ik doe altijd alleen kleine boodschappen, omdat je nooit weet hoe de week loopt.”

Hoe bedoelt u?

„Soms spreek ik spontaan af om ergens te eten, dan wil ik niet dat voedsel bederft. En ik kan nu spaghetti inkopen voor het weekend, maar misschien heb ik tegen die tijd zin in wat anders. Ik leef met de dag: carpe diem.”

Hoe plukt u vanavond de dag?

„Alleen de kip en aardappelen zijn voor het diner. Die kruid ik allebei en doe ik dan in de oven. Ik heb een heel kruidenarsenaal thuis, daar kan ik echt niet zonder.”

En die spinazie erbij?

„Nee, ik heb nog sperziebonen, spruitjes en broccoli thuis, ik weet nog niet wat ik kies. Ik eet normaal bijna nooit Hollandse pot. De spinazie is voor in een omelet.”

Wat is voor u een perfecte omelet?

„Met spinazie dus, paprika en tomaat. Zwarte peper en zout erdoor, soms wat komijn. En af en toe een rood pepertje.”

De rest is voor tussendoor?

„Ik heb nu één banaan, omdat ik het weekend wegga. Het kokoswater is een perfecte dorstlesser. En gezond: er zitten elektrolyten in.”

Let u op gezond eten?

„Ik let op de prijs, maar meer op of het gezond is, dat is voor mij belangrijker. En het moet wel lekker zijn!”