Achter glas: ook kinderen zijn verkouden

Foto Merlin Daleman

In de provincie Noord-Brabant golden al scherpere maatregelen dan in de rest van het land, en toen werd Marte Rodenburg (43) ook nog eens verkouden. Dus ja, sinds een week werkt de assistent-conservator van het Design Museum in haar woonplaats Den Bosch vanuit huis.

Gelukkig voor Rodenburg leent haar werk zich hier goed voor – ze vult haar dagen met administratieve werkzaamheden en het „wegwerken van achterstanden”.

Haar kinderen, van zeven en vier, hebben het óók flink te pakken. Geen coronavirus, benadrukt Rodenburg; het is thuis flink snotteren geblazen, maar zonder koorts of benauwdheid. Vanwege hun verkoudheid kunnen de kinderen niet naar school, maar dat is niet zo’n probleem: als Rodenburg werkt, zorgt haar vriend voor de kinderen. En andersom. Fijn voor hen is dat ze nog wel buiten kunnen spelen, op een binnenterreintje achter het huis.

Zorgen over ‘brandhaard’ Brabant heeft ze wel: „Als iemand niest, ga ik een blokje om.”