Thuiskok

Tartelettes met pompoen

butternut squash isolated
butternut squash isolated

We eindigen in Portugal, in de hoofdstad Lissabon. Een fijne Portugese gewoonte is de combinatie van koffie en een gebakje, al dan niet zoet of hartig, bij het ontbijt. Als je eenmaal voor een vitrine staat, is het lastig kiezen, heb ik er zelf ervaren.

Gebruik een dunne theedoek om zo veel mogelijk vocht uit de rauwe pompoen te knijpen. Je hebt circa 65 gram uitgeknepen geraspte pompoen nodig. Meng alle ingrediënten. Steek met behulp van het deksel van een grote pot acht tot tien cirkels uit een groot vel bladerdeeg van 490 gram. Druk de cirkels in de vormpjes van een ingevette muffinbakplaat en giet in elk vormpje een beetje vulling. Bak de vormpjes vijfentwintig minuten in de oven op 175 graden of tot het eimengsel stevig is en de randen licht goudbruin zijn. Eet ze warm.