In beeld

Coronavirus zorgt voor een uitgestorven Nederland

De effecten van de kabinetsmaatregelen tegen het coronavirus toonden zich vrijdag direct. Overal in Nederland sloten culturele instellingen, werden schappen in supermarkten leeggekocht en was het op drukke locaties stiller dan normaal. De gevolgen van corona in Nederland in beeld.
In Den Bosch is het internationale paardensportevenement The Dutch Masters per direct stilgelegd vanwege de kabinetsmaatregelen tegen het coronavirus. Het evenement zou donderdag beginnen en tot en met zondag duren. Normaal gesproken komen er zo’n 60.000 mensen op het evenement af.
Foto Koen van Weel/ANP
De opstapplek voor de pont over het IJ naar Amsterdam-Noord, achter het station Amsterdam Centraal, is uitgestorven.
Foto Olivier Middendorp
Net als andere musea, theaters en culturele instellingen is het Rijksmuseum in Amsterdam gesloten vanwege de maatregelen tegen het coronavirus.
Foto Bart Maat/ANP
Bij een Albert Heijn in Haarlem zijn de schappen leeg. Overal in Nederland wordt gehamsterd; populaire artikelen zijn toiletpapier, doosjes paracetamol en thermometers.
Foto Olivier Middendorp
Op de Dam in Amsterdam lopen veel minder mensen dan gewoonlijk.
Foto Olivier Middendorp
Ook bij een filiaal van bioscoopketen Pathé zijn er weinig bezoekers. De bioscopen blijven wel open: Pathé zegt niet meer dan 99 bezoekers per film toe te laten en geeft bezoekers de gelegenheid zelf een plek te kiezen, zodat ze afstand van anderen kunnen houden.
Foto Andreas Terlaak
De tram naar het Science Park Utrecht vervoert vandaag nauwelijks passagiers.
Foto Rien Zilvold
Een enkele bezoeker volgde donderdag het debat in de Tweede Kamer over het coronavirus. De publieke tribune was uit voorzorg gesloten. In het debat uitten partijen veel kritiek op het besluit van het kabinet de scholen open te houden.
Foto David van Dam
Niet alleen in winkels zoals deze supermarkt in Haarlem is het druk, supermarktketens geven ook aan dat het bij hen op de sites en apps drukker is dan normaal. De ketens verzekeren dat hamsteren niet nodig is, omdat de bevoorrading van de supermarkten niet zal worden stilgelegd.
Foto Olivier Middendorp
Treinstation Amsterdam Centraal is een stuk rustiger dan op normale dagen. Normaal gesproken verwerkt het station dagelijks zo'n 175.000 reizigers.
Foto Olivier Middendorp
Op het Utrecht Science Park blijven de fietsenrekken grotendeels leeg.
Foto Rien Zilvold
Op het Museumplein in Amsterdam is het leeg. Niet alleen zijn er minder toeristen in de stad door het coronavirus, de meeste culturele instellingen zijn ook gesloten om te voorkomen dat er meer dan honderd mensen op één plek bij elkaar komen.
Foto Bart Maat/ANP