Voetbal

Ihattaren voor het eerst in voorselectie van Oranje.

Mohamed Ihattaren.
Mohamed Ihattaren. Foto ANP

Bondscoach Ronald Koeman heeft voor het eerst Mohamed Ihattaren (PSV), Teun Koopmeiners (AZ) en Owen Wijndal (AZ) opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje. Ihattaren besloot vorig jaar voor Oranje en niet voor Marokko te kiezen. Tim Krul zit voor het eerst sinds 2015 weer bij de voorlopige selectie. Jasper Cillessen (Valencia), Marco Bizot (AZ) en Jeroen Zoet (FC Utrecht) zijn de andere keepers in de voorselectie, waarin ook Feyenoorder Leroy Fer is opgenomen. De middenvelder speelde eind 2014 voor het laatst in het Nederlands elftal. Oranje is in voorbereiding op het EK. De wedstrijd tegen de Verenigde Staten is donderdag 26 maart in Eindhoven, drie dagen later is Spanje in Amsterdam de tegenstander. Koeman maakt op vrijdag 20 maart zijn definitieve selectie bekend. (ANP)