Vluchtelingen

Nederland stuurt hulpgoederen en experts naar Griekenland

Het kabinet stuurt migratie-experts en extra hulpgoederen naar Griekenland, ter ondersteuning van de opvang van vluchtelingen en migranten. Dat heeft staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel en Migratie, VVD) woensdag laten weten aan de Tweede Kamer. Volgens haar is die aanvullende ondersteuning nodig omdat zowel de buitengrenzen van de Europese Unie als het Griekse asielsysteem onder druk staan. Nederland heeft enkele dagen geleden twee vrachtwagens naar Griekenland gestuurd, zo laat het ministerie van Justitie en Veiligheid weten aan NRC. Daarin zaten 71 elektriciteitsgeneratoren, 6 tenten, 4.300 kussens en 1.900 nooddekens. Afgelopen najaar werden er ook dertigduizend dekens gestuurd naar het Zuidoost-Europese land. (NRC)