Radio

Publieke omroep benoemt nieuwe zendermanager Radio 1

De publieke nieuws- en sportzender NPO Radio 1 heeft een nieuwe zendermanager. Klaske Tameling, nu werkzaam voor BNNVARA, wordt de opvolger van Laurens Borst. Die gaat na dertien jaar met pensioen. De zendermanager coördineert de programmering van de radiozender.

Tameling (36) begon haar journalistieke carrière in 2005 bij de publieke omroep. Ze was zo’n vijf jaar werkzaam als redacteur voor BNN op NPO Radio 1. Zij voltooide in 2015 een promotieonderzoek naar crossmediale nieuwsorganisaties (En wat doen we online?).

Tameling werkte als adviseur op gebied van digitale transitie voor verschillende mediaorganisaties, zoals de FD Mediagroep, NDC en ook NPO Radio 1. Sinds 2018 is Tameling projectleider Journalistiek & Innovatie bij BNNVARA. (NRC)