Onlinevideo

DAZN, ‘Netflix voor sport’, komt naar Nederland

Na Netflix, Videoland, Disney+ en Amazon Prime Video komt nog een onlinevideodienst naar Nederland: DAZN. De dienst richt zich op sport en wil in eerste instantie vooral boksen uitzenden. De Engelstalige dienst moet op tijd beschikbaar zijn voor het wereldtitelgevecht tussen de Mexicaan Canelo Álvarez en de Brit Billy Joe Saunders op 2 mei. Op DAZN zijn ook oude bokswedstrijden te zien. De prijs van een abonnement is nog niet bekend.

DAZN – een ‘Netflix voor de sport’ – is al beschikbaar in onder meer de VS, Duitsland, Spanje en Brazilië. In Duitsland zendt de dienst Champions League-wedstrijden uit. DAZN kocht in het verleden ook uitzendrechten voor La Liga (Spanje), Premier League (Engeland), Serie A (Italië) en Ligue 1 (Frankrijk). (ANP)