NOC-NSF

Sportbonden schrappen wedstrijden Brabantse clubs

In navolging van voetbalbond KNVB hebben ook andere grote sportbonden besloten alle thuis- en uitwedstrijden van Brabantse clubs deze week af te gelasten. De mededelingen van de bonden volgden kort na het advies van sportkoepel NOC-NSF om sportwedstrijden in de provincie Noord-Brabant te schrappen.

Voor hockeybond KNHB heeft de maatregel betrekking op ongeveer tweeduizend wedstrijden, waaronder duels in de hoofdklasse. Inhaaldata worden later bekendgemaakt. „Iedereen die niet uitkomt voor een vereniging uit Noord-Brabant en geen klachten heeft, kan de komende dagen gewoon deelnemen aan hockeyactiviteiten in Nederland”, meldt de KNHB.

Volleybalbond Nevobo kwam met eenzelfde maatregel. „Met het afgelasten van alle wedstrijden geeft de Nevobo de Brabantse volleyballers de gelegenheid om mee te werken aan het beperken van de onderlinge sociale contacten”, luidt de toelichting. Op dinsdag 17 maart volgt nieuwe informatie over de voortgang van de betreffende competities, meldt de Nevobo verder.

Handbalbond NHV draagt de leden ook op „om gevolg te geven aan de oproep van de veiligheidsregio’s om alle sportwedstrijden tot en met 17 maart af te gelasten”. In overleg met de Belgische bond besloot het NHV het finaleweekend van de Bene-League niet door te laten gaan. De wedstrijden zouden worden gespeeld in de Maaspoort in Den Bosch. Met de vier finalisten wordt bekeken of de wedstrijden op een later moment alsnog zullen worden gespeeld.

De Internationale Tennisfederatie (ITF) maakte woensdagmiddag bekend dat ook het Fed Cup-duel tussen Nederland en China, dat gepland stond op 17 en 18 april in Den Bosch, is uitgesteld. (ANP)