MSD

Bedrijfsnaam Organon keert terug na afsplitsing

Het deel van het Amerikaanse farmacieconcern Merck, buiten Noord-Amerika bekend als MSD, dat op het punt staat te worden afgesplitst, krijgt de naam Organon. Daarmee wordt de oude naam in ere hersteld. Ook een deel van de Nederlandse activiteiten gaat mogelijk verder onder de ‘nieuwe’ naam, zo meldde het bedrijf. De bijna honderd jaar oude naam Organon verdween in 2007 na de overname door Schering-Plough.

Organon gaat zich louter richten op vrouwengezondheid. Later dit jaar wordt bekend wat de gevolgen voor de Nederlandse vestigingen zijn. Het voorlopige plan is dat de vestiging in Oss onderdeel wordt van het nieuwe bedrijf. Naar verwachting biedt Organon straks werk aan 10.000 tot 11.000 medewerkers. Van de 6.000 medewerkers van MSD in Nederland gaan er mogelijk 1.200 tot 1.500 over naar de nieuwe onderneming. Het bedrijf moet de precieze invulling nog bepalen. Merck heeft ook locaties in Haarlem, Boxmeer en De Bilt.

De naam Organon wordt pas in gebruik genomen als de splitsing gerealiseerd is in de verschillende landen. Naar verwachting is dat in de eerste helft van 2021. (ANP)