Lokale politiek

Richard de Mos wil burgemeester van Den Haag worden

De van corruptie verdachte ex-wethouder Richard de Mos heeft zich kandidaat gesteld voor het burgemeesterschap van Den Haag. Dat schrijft de fractievoorzitter van Hart voor Den Haag/Groep de Mos woensdag in een opiniestuk voor The Post Online. De Mos doet dat naar eigen zeggen niet alleen omdat hij de stad wil dienen, maar ook om aandacht te vragen voor de gekozen burgemeester. De Mos stelt zich niet kandidaat omdat hij het burgemeesterschap „zo nodig” ambieert, maar omdat hij vindt dat hij als wethouder buitenspel is gezet op basis van valse beschuldigingen. De Haagse coalitie viel begin oktober vanwege een corruptieonderzoek dat zich richt tegen De Mos en collega-wethouder Rachid Guernaoui, die worden verdacht van corruptie en schending van het ambtsgeheim. (NRC)