Champions League

Atlético Madrid elimineert titelhouder Liverpool

Liverpool treurt om de eliminatie.
Liverpool treurt om de eliminatie. Foto Peter Powell/EPA

Liverpool is uitgeschakeld in de Champions League. In de achtste finale verloor de bekerhouder op eigen veld na verlenging van Atlético Madrid, 2-3. Atlético had het eerste duel met 1-0 gewonnen. Liverpool was de finalist van 2018 en winnaar van 2019 van het toernooi. Georginio Wijnaldum kopte Liverpool vlak voor rust op voorsprong, maar pas in de verlenging maakte Roberto Firmino de 2-0. Invaller Marco Llorente scoorde echter tweemaal voor de Spanjaarden, waarna Álvaro Morata zelfs nog de 2-3 maakte. Paris Saint-Germain bereikte de laatste acht door een zege (2-0), in een leeg stadion in Parijs, op Borussia Dortmund. Dat was na de nederlaag van 2-1 drie weken geleden in Duitsland genoeg om de kwartfinales te halen. In de voorgaande drie seizoenen werd Paris SG steeds in de achtste finales uitgeschakeld. (ANP)