motie van wantrouwen

Hoogste baas NVWA stapt op na wegvallen vertrouwen personeel

De inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), Rob van Lint, legt per 1 mei zijn functie neer. Van Lint besloot dit nadat de ondernemingsraad stelde geen vertrouwen te hebben in zijn verbetertraject voor de organisatie. Bij de bekendmaking woensdag noemt de NVWA de mislukte invoering van een ict-systeem. Daarbij werd de begroting van 36 miljoen euro met meer dan 80 procent overschreden. Vorig jaar werd het project alsnog stopgezet. Minister Carola Schouten (Voedselkwaliteit, CU) laat in een reactie weten: „Ik respecteer de keuze van Rob van Lint.” Het NVWA haalde afgelopen jaren meermaals het nieuws, zoals tijdens de ‘fipronilcrisis’ in 2017, toen bleek dat pluimveehouders de giftige stof gebruikten om bloedluis bij kippen te bestrijden. (NRC)