Datalek

Gegevens orgaandonoren bij Donorregister mogelijk gelekt

De persoonsgegevens van orgaandonoren die zich tussen 1998 en 2010 hebben aangemeld of hun inschrijving hebben gewijzigd, zijn mogelijk in verkeerde handen gevallen. Twee externe harde schijven zijn verdwenen uit de kluis van de beheerder van het Donorregister, meldde minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer. Bij het vernietigen van zijn papieren archief kwam de beheerder, het Centraal Informatiepunt Beroepen Gezondheidszorg, erachter dat externe harde schijven met daarop back-ups van donorformulieren waren verdwenen. Er is melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De gelekte donorformulieren bevatten onder meer voor- en achternamen, geslacht, geboortedatum, adresgegevens, handtekening en burgerservicenummers. (NRC)