Voetbal

Geen fans bij Nederlandse vrouwen tegen Frankrijk

De Nederlandse voetbalsters spelen deze dinsdag zonder publiek hun laatste wedstrijd op het vierlandentoernooi in Frankrijk. De Franse bond heeft de KNVB laten weten dat er geen toeschouwers welkom zijn, als maatregel tegen verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman speelt in Valenciennes tegen Frankrijk, dat na zeges op Canada en Brazilië al zeker is van de eindzege op het Tournoi de France. Vanwege het besmettelijke virus heeft de regering in Frankrijk maandag besloten sportevenementen voorlopig achter gesloten deuren of voor een beperkt aantal toeschouwers (maximaal duizend) af te werken. Vanuit Nederland zouden tweehonderd fans naar Noord-Frankrijk komen om Oranje te zien spelen, maar zij mogen het Stade du Hainaut niet in. De voetbalsters speelden eerder twee keer gelijk, tegen Brazilië (0-0) en Canada (0-0). (ANP)