SOedan

Soedanese premier overleeft bomaanslag in de hoofdstad Khartoem

De Soedanese premier Abdalla Hamdok heeft maandag een bomaanslag overleefd. Zijn konvooi werd in de hoofdstad Khartoem aangevallen toen hij onderweg was naar zijn kantoor, meldt persbureau AP op basis van de staatspers. Wie er achter de aanval zit, is nog onduidelijk. De 64-jarige Hamdok is niet gewond geraakt, zo heeft zijn familie laten weten. De premier is overgebracht naar een veilige locatie. Op Twitter schrijft hij „in goede gezondheid te verkeren”. In augustus vorig jaar trad Hamdok aan als premier. Hamdoks regering was het resultaat van onderhandelingen tussen burgers en militairen, maar de facto hebben generaals de leiding in het land. Hamdok trad aan als premier een paar maanden nadat president Omar Al-Bashir was afgezet. (NRC)