Indonesië

Programma staatsbezoek aangepast na dodelijk ongeluk

Het programma van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Indonesië, dat dinsdag begint, wordt na een dodelijk bootongeluk aangepast. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). De RVD licht de aanpassing dinsdag toe. Bij het incident met twee speedboten tijdens de voorbereiding op het bezoek van het koningspaar kwamen maandagmiddag zeker twee mensen om het leven. Meerdere opvarenden worden nog vermist. Op een van de boten zaten twee functionarissen van de Nederlandse ambassade, van wie één lichtgewond is geraakt. Het is niet duidelijk hoeveel opvarenden op beide boten zaten. De Indonesische autoriteiten hebben verder niets bekendgemaakt over de toedracht van het ongeval in het Sebangau National Park. (NRC)