Rugby

Fransen verliezen

Foto’s AFP, EPA, Getty Images, Reuters

Engeland en Frankrijk gaan samen aan de leiding na een spectaculair weekeinde in het Europese Zeslandentoernooi. Frankrijk verloor zondagmiddag op Murrayfield in Edinburgh voor het eerst in deze editie van het toernooi, tegen Schotland. Het werd 28-17 voor de Schotten, die de afgelopen jaren maar weinig redenen hadden om trots te zijn in het rugby. Bij de Fransen werd Mohamed Haouas (foto boven) met rood van het veld gestuurd nadat hij Jamie Ritchie had geslagen.

Een dag eerder was Engeland op Twickenham in Londen in een chaotisch duel de kleine broer Wales de baas: 33-30.

De derde wedstrijd die in het weekeinde op het programma stond werd op voorhand afgelast. Ierland zou in Dublin tegen Italië spelen, maar dat duel werd uitgesteld wegens de uitbraak van het coronavirus in Italië.