Jaarcijfers

Omzet Eneco licht omhoog, uitbreiding in Duitsland

Energiebedrijf Eneco is afgelopen jaar sterk gegroeid in Duitsland. Het nam 360.000 Duitse klanten over van energiebedrijf E.ON. Keurt de toezichthouder die overname goed, dan komt het aantal Eneco-klanten in Duitsland op bijna 1 miljoen. Dat maakte bestuursvoorzitter Ruud Sondag maandag bekend bij de presentatie van de jaarcijfers. Sondag zei „tevreden”  te zijn over de financiële resultaten. In november werd Eneco voor 4,1 miljard euro overgenomen door de Japanse bedrijven Mitsubishi en Chubu. Intussen bleven de cijfers stabiel. De omzet steeg iets naar 4,3 miljard euro, de nettowinst daalde van 136 miljoen euro naar 80 miljoen euro, vooral door hogere vennotschapsbelasting en overnamekosten. Eneco voltooide vorig jaar ook een reorganisatie, waarmee het 70 miljoen euro aan kosten bespaarde. (NRC)