Gasvergiftiging

Nederlandse bergbeklimmers omgekomen in Oostenrijk

Twee Nederlandse bergbeklimmers zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag omgekomen op een gletsjer in het Pitztal in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Dat meldden Oostenrijkse media zondag. Het gaat om twee mannen van 50 en 52 jaar oud, die waarschijnlijk zijn overleden door gasvergiftiging. Ze werden in hun tentje aangetroffen, waar ook een gasstel stond. De mannen deden met twee andere Nederlanders mee aan een meerdaagse beklimming. De slachtoffers zouden ervaren klimmers zijn geweest. Hun lichamen zijn met een helikopter van de gletsjer gehaald. Elders in de Oostenrijkse Alpen zijn zondag zes mensen omgekomen bij twee lawines. De afgelopen dagen waaide het hard in Oostenrijk en is er veel sneeuw gevallen. Die combinatie heeft gezorgd voor een verhoogd risico op lawines.(NRC)