Benoeming

Ben Verwaayen voorzitter van afvalverwerker Renewi

Ben Verwaayen.
Ben Verwaayen. Foto Emma Foster/EPA

Afvalverwerker Renewi heeft de Nederlander Ben Verwaayen benoemd tot voorzitter, een positie vergelijkbaar met president-commissaris. Hij volgt per 1 april de Brit Colin Matthews op, die enkele jaren terug nog een sleutelrol speelde bij het ontstaan van het bedrijf uit de overname van het Nederlandse Van Gansewinkel door het Britse Shanks.

Verwaayen (68) is een ervaren bestuurder. Hij was eerder onder meer topman van telecombedrijven Alcatel-Lucent en BT.

Het aan de Londense beurs genoteerde Renewi koos begin dit jaar ook voor een notering in Amsterdam, om beleggers te trekken die in euro's willen of moeten beleggen. De Brexit speelde ook een rol, erkende topman Otto de Bont daarbij. Sommige institutionele beleggers mogen niet beleggen buiten de Europese Unie. (ANP)