Feyenoord verslaat Willem II en haakt aan bij top, PSV wint bij Groningen

Eredivisie De Rotterdammers blijven ongeslagen onder trainer Dick Advocaat en komen op zes punten van Ajax en AZ. PSV staat vierde met een punt minder dan Feyenoord.
Che Nunnely en Jens Toornstra duelleren in de Kuip.
Che Nunnely en Jens Toornstra duelleren in de Kuip. Foto Tom Bode/ANP

Feyenoord heeft zondagmiddag thuis met 2-0 gewonnen van subtopper Willem II. Door de overwinning komen de Rotterdammers op zes punten van koploper Ajax en nummer twee AZ. Ook nummer vier PSV pakte de drie punten in de uitwedstrijd bij FC Groningen: 0-1.

In Rotterdam maakte Feyenoord beide doelpunten voor rust. Eerst was het Jens Toornstra die knap een voorzet van Tyrell Malacia binnenwerkte. Niet veel later kreeg Feyenoord een penalty wegens een handsbal van Willem II-middenvelder Dries Saddiki, die een voorzet wilde blokken maar de bal tegen de hand kreeg. De strafschop werd eenvoudig benut door Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis: 2-0.

Na rust ging Willem II op jacht naar de aansluitingstreffer, maar de Tilburgers kwamen niet veel verder dan een poging van Mike Trésor Ndayishimiye in het zijnet. Bij de thuisploeg had Luciano Narsingh het vizier niet op scherp bij twee grote kansen, waardoor er geen goals meer vielen.

PSV wint bij Groningen

PSV won later op zondag met moeite zijn uitwedstrijd bij FC Groningen. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd na zestien minuten gemaakt door aanvoerder Denzel Dumfries. Hij ging diep na een lange bal van Jorrit Hendrix en schoot de bal knap in de verre hoek. De PSV-verdediger maakte daarmee alweer zijn zevende treffer in de eredivisie.

FC Groningen wist nauwelijks te imponeren maar kwam in de slotfase nog dichtbij de gelijkmaker door pogingen van Mo El Hankouri en Ahmed El Messaoudi. Beide Groningers konden de uitblinkende PSV-doelman Lars Unnerstall echter niet passeren.

Feyenoord haakt door zijn overwinning aan bij Ajax en AZ, die beide 56 punten hebben. Feyenoord volgt op de derde plek met 50 punten, PSV staat op plek vier met een punt minder. Willem II staat daaronder op plek vijf met 44 punten.