‘Vegetarisch eten leek ons eerst flauw’

In het mandje

Trea Roorda (44), werkzaam bij de Kinderbescherming, heeft geen gezonde producten in haar mandje zitten. „Het is voor de vrijdagmiddagborrel op werk, ik moet me daar even bewijzen.”

Bewijzen? Hoe dat zo?

„Ik heb inmiddels de naam dat ik vaak meelift zonder bij te dragen. Dus ik moet even uitpakken.”

Hoe pakt u uit?

„Ik hou erg van speciaalbier, dus ik heb Grolsch Herfstbok gehaald – één van mijn favorieten. Ook Texels Skuumkoppe, van die brouwer heb ik vaak lekker bier gedronken. Van wijn heb ik geen verstand. Ik heb deze pinot grigio eigenlijk puur gekozen omdat ik ooit catering heb laten komen en zij deze toen aanraadden.”

En ook nog aardig wat te knabbelen zie ik.

„Flink wat chips en crackers en stokbrood met verschillende dips, tzatziki en olijven.”

Vindt u merken belangrijk?

„Ik ben een echte A-merkkoper. Maar als je me vraagt waarom, dan denk ik dat ik toch beïnvloed ben door reclame. Ik let ook niet echt op aanbiedingen. Als ik érgens op kan bezuinigen, zijn het de boodschappen.”

Heeft u recentelijk een nieuw product ontdekt?

„Onze dochter (11) is sinds kort vegetariër en wij experimenteren met haar mee. Vegetarisch eten leek ons eerst flauw, maar het is veel lekkerder dan we dachten. Vooral wokreepjes en vegagehakt van Vivera zijn lekker, je proeft helemaal niet dat het vervangers zijn.”