Chinees quarantainehotel stort in

Foto Stringer / AFP

Zo’n zeventig mensen zijn bedolven geraakt onder het puin van een ingestort hotel in de Chinese stad Quanzhou. Het hotel werd gebruikt als quarantainecentrum ter bestrijding van het coronavirus, melden internationale persbureaus. Over slachtoffers is nog niets bekend. Inmiddels zijn volgens de plaatselijke autoriteiten 38 mensen levend onder het puin vandaan gehaald. Hoe de instorting heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. Het hotel, dat volgens de South China Morning Post in 2018 is geopend, diende als observatiekliniek voor mensen die nauw contact hadden gehad met Covid-19-patiënten. Het zou vijf verdiepingen hebben gehad. In de oostelijk gelegen provincie Fujian, waar Quanzhou ligt, zijn ongeveer driehonderd mensen besmet met het virus. Fujian telt ruim 38 miljoen inwoners.