Benoeming

Bernard Wientjes gaat bemiddelen voor Zeeland

Oud-werkgeversvoorzitter Bernard Wientjes wordt de speciaal adviseur die gaat onderzoeken hoe de provincie Zeeland gecompenseerd kan worden voor het niet doorgaan van de verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen. Wientjes is benoemd in overleg met het provinciebestuur van Zeeland.

Wientjes gaat volgens eigen zeggen „kijken naar een concreet pakket aan maatregelen waarmee de economische structuur in Zeeland en Vlissingen kan worden versterkt”. Hij hoopt voor de zomer met zijn advies te komen.

Het kabinet besloot vorige maand af te zien van de in 2012 aangekondigde verhuizing van de kazerne. In totaal gaat het om 1.800 mariniers en hun eventuele gezinnen. Het kabinet heeft toegezegd de provincie Zeeland „op rechtvaardige wijze” te compenseren. (NRC)