Wielrennen

Italiaanse koers Strade Bianche afgelast om virus

De wielerkoers Strade Bianche in Italië gaat zaterdag niet door. Organisator RCS heeft dat na overleg met betrokken instanties in Siena laten weten. Het nieuwe coronavirus had al een aantal ploegen, waaronder het Nederlandse Jumbo-Visma, doen besluiten niet naar Italië af te reizen. Ook het team van Mitchelton-Scott zegde al af. Voor die ploeg rijdt Annemiek van Vleuten, die vorig jaar de vrouwenkoers won. Donderdag groeide de lijst met ploegen die voorlopig niet in actie komen. Ook de teams Emirates, Astana, Ineos blijven uit koers. De Franse ploeg AG2R mijdt voorlopig alleen wedstrijden in Italië. Jumbo-Visma besloot ook de rittenkoers Tirreno-Adriatico en de klassieker Milaan-Sanremo te mijden. Die wedstrijden gaan vooralsnog wel door. De organisatoren hebben de internationale wielrenunie UCI verzocht voor de Strade Bianche een nieuwe datum te zoeken. (ANP)