Pick-up-truck rijdt gemeentehuis Nijkerk binnen

Gelderland De politie onderzoekt of er sprake is van opzet. De bestuurder reed meermaals heen en weer nadat hij de glazen pui van het gemeentehuis had geramd.
Hulpdiensten zijn aanwezig bij het gemeentehuis, waar een automobilist naar binnen is gereden.
Hulpdiensten zijn aanwezig bij het gemeentehuis, waar een automobilist naar binnen is gereden. Foto via ANP

Een inwoner van het Gelderse Nijkerk is vrijdagochtend met een pick-up-truck het gemeentehuis van de stad binnengereden. Het is nog onduidelijk of er sprake is van opzet, aldus de politie op Twitter. Wel is op beelden te zien hoe de auto meermaals heen en weer rijdt, nadat die de de glazen pui van het gebouw heeft geramd.

De politie heeft de bestuurder aangehouden op „verdenking van betrokkenheid bij een vernieling aan het gemeentehuis” en onderzoekt momenteel de toedracht van het incident. De bestuurder is gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Hij zei tegen de politie dat hij in „psychische nood” verkeerde en dat de aanrijding niet gericht was op de gemeente of medewerkers van de gemeente. Uit het eerste onderzoek bleek dat de man al op zoek was naar pyschische hulp.

In het gemeentehuis zijn geen gewonden gevallen. Wel werd een deel van het pand tijdelijk ontruimd. Om half twaalf liet de politie weten dat het gemeentepersoneel weer veilig terug het gebouw in kon.