In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Ook deze week voerde het coronavirus de boventoon. Terwijl het aantal besmettingen wereldwijd oploopt, worden steeds meer maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen. Ondertussen vonden hevige gevechten plaats in het noorden van Syrië en gingen duizenden Amerikanen naar de stembus voor Super Tuesday.
Afgelopen dinsdag was een belangrijke dag voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Op deze zogenoemde Super Tuesday vonden de Democratische voorverkiezingen in veertien staten plaats. In deze staten wonen meer dan 1.300 afgevaardigden, ruim 30 procent van het totaal. De grote winnaar was dit jaar onverwachts de gematigde oud-vicepresident Joe Biden. Vooraf was voorspeld dat de progressieve Bernie Sanders er met de winst vandoor zou gaan. Deze foto is gemaakt in een stemkantoortje bij iemand thuis in Allen, Oklahoma.
Foto Nick Oxford/Reuters
In dit geïmproviseerde ziekenhuis in de Chinese miljoenenstad Wuhan worden mensen die besmet zijn met het coronavirus verzorgd. Het aantal vastgestelde besmettingen wereldwijd oversteeg deze week de 100.000. Ruim 3.400 mensen kwamen tot dusver om, meer dan 55.000 patiënten zijn hersteld.
Foto China Daily/Reuters
Een Syrische vrouw zit in een geïmproviseerd tentje in het niemandsland tussen Turkije en Griekenland. Turkije zette vorige week zijn grenzen met Griekenland open, om druk te zetten op de Europese Unie en steun af te dwingen voor de Turkse operatie in Noord-Syrië.
Foto Bulent Kilic/AFP
Nadat de Turken de grenzen naar de Europese Unie vorige week openzetten, probeerden duizenden migranten de oversteek te maken. Hierbij kwam het meermaals tot aanvaringen met de Griekse politie. Deze man zou door een Griekse agent zijn neergeschoten. Griekenland ontkent met scherp te hebben geschoten.
Foto Bulent Kilic/AFP
Leden van de Taliban vieren de vredesovereenkomst die zij afgelopen weekend sloten met de Verenigde Staten. De beide partijen hebben beloofd minder geweld te gebruiken in het door oorlog verscheurde land. De Taliban hebben wel gezegd dat zij doorgaan met aanvallen gericht tegen de Afghaanse strijdkrachten.
Foto Noorullah Shirzada/AFP
Terwijl de inwoners van Bangkok zichzelf en anderen met mondkapjes proberen te beschermen tegen het coronavirus, maken toeristen vakantiefoto's. In Thailand zijn 48 bevestigde gevallen van het coronavirus dat Covid-19 veroorzaakt.
Foto Mladen Antonov/AFP
Deze Chin-vrouw woont in een dorpje in het westen van Myanmar. Traditiegetrouw lieten Chin-vrouwen hun gezicht betattooëren als ze zeer jong waren. Deze praktijk is enkele decennia geleden verboden, waardoor een steeds kleiner wordend groepje vrouwen de zeer zichtbare tatoeages heeft.
Foto Sai Aung Main/AFP
De Amerikaanse staat Tennessee werd deze week opgeschrikt door meerdere tornado's. Hierbij kwamen zeker 25 mensen om het leven, ook zijn tientallen gebouwen verwoest. Tornado's komen geregeld voor in de Verenigde Staten, vooral in maart en juni. Jaarlijks komen tientallen Amerikanen om door de gevolgen van de wervelwinden.
Foto Harrison McClary/Reuters
Het dagelijks leven in de Zimbabwaanse hoofdstad Harare. Deze man tilt een zak met mannequins van of naar een markt.
Foto Tsvangirayi Mukwazhi/AP
Een hulpverlener van de Syrische Witte Helmen haalt een kindje onder het puin vandaan na een bombardement door het Syrische regime in Idlib. De afgelopen tijd laaide de strijd in Noord-Syrië weer op, maar vrijdag ging een staakt-het-vuren in dat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan sloot met zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin. Rusland steunt het Syrische regime, terwijl Turkije aan de kant staat van sommige rebellengroepen die actief zijn in Idlib.
Foto Ahmad al-Atrash/AFP
Alain Robert, ook wel de Franse Spider-man genoemd, beklimt de Torre Agbar in Barcelona. Door de 114 meter hoge meter zonder touw te beklimmen, wil Robert aandacht vragen voor de uitbraak van het coronavirus. Volgens de Fransman moeten overheden en burgers meer verantwoordelijkheid nemen. Eerder beklom hij onder meer een wolkenkrabber in Hongkong als oproep tot vrede in die regio.
Foto Lluis Gene/AFP
Een kind speelt in een buitenwijk van Harare. Deze foto maakt onderdeel uit van een serie van fotograaf Tsvangirayi Mukwazhi waarin hij het dagelijks leven in de Zimbabwaanse hoofdstad vastlegt.
Foto Tsvangirayi Mukwazhi/AP
Kinderen spelen buiten in Machinga, Malawi. Het meisje rechts heeft albinisme, wat haar tot een kwetsbaar doelwit maakt in het Oost-Afrikaanse land. Albino kinderen worden geregeld ontvoerd en vermoord omdat sommige stammen geloven dat hun ledematen speciale krachten in zich hebben.
Foto Thoko Chikondi/AP
Een gefrustreerde ex-medewerker van een Filippijns winkelcentrum heeft eerder deze week urenlang meer dan dertig mensen gegijzeld. Na bijna een dag kwam de man samen met de gegijzelden het complex in de hoofdstad Manila weer uit. Geen van de gegijzelden zijn fysiek gewond geraakt.
Foto Mark Cristoni/EPA
Drie wilde muilezels worden per helikopter vervoerd in Hyrum in de Amerikaanse staat Utah. De gezondheid van de dieren wordt geanalyseerd om vast te stellen hoe zij de winter zijn doorgekomen.
Foto Natalie Behring/AFP
Een gebed in een moskee in de Senegalese hoofdstad Dakar tegen het coronavirus. Het virus dat Covid-19 veroorzaakt heeft het West-Afrikaanse land deze week bereikt. Tot dusver zijn vier besmettingen vastgesteld.
Foto John Wessels/AFP