Diamanda Dramm komt met 10 jonge violisten bij NRC Nacht van het Talent

Nieuwe talenten Enkele jonge kunstenaars komen met speciale, nieuwe acts tijdens de NRC Nacht van het Talent op 10 maart in Paradiso. De artiesten maken deel uit van ‘101 talenten’ die NRC selecteerde.

Diamanda Dramm brengt een speciale show met tien jonge violisten tijdens de NRC Nacht van het Talent
Diamanda Dramm brengt een speciale show met tien jonge violisten tijdens de NRC Nacht van het Talent Juri Hiensch

Zeventien jonge kunstenaars verzorgen optredens tijdens de eerste NRC Nacht van het Talent in Paradiso in Amsterdam. Sommigen stelden daarvoor een nieuw programma samen; zo gaat violiste Diamanda Dramm (1991) klassiek met hiphop combineren en laat zij zich daarbij vergezellen door tien nog jongere violisten van tussen de tien en zestien jaar oud.

De Nacht van het Talent vloeit voort uit het project NRC 101 Talenten dat de aandacht vestigt op nieuwe en diverse kunstenaars uit Nederland en België. Samen met experts van buitenaf selecteerde de cultuurredactie daartoe talenten in tien genres.

De Vlaamse soulzanger Jaouad Alloul opent met zijn pianist, tevens componist, Aiko Devriendt.

Cabaretier Nina de la Parra brengt een deel van haar cabaretshow Gods wegen over haar Surinaams-Nederlandse afkomst. Een „bruisende” en „feestelijke” show van een „vuilbekkende dame” aldus de NRC-recensent.

Deze optredens in de grote zaal van Paradiso van elk zo’n kwartier – ook van danseres Annemieke Mooij, acteur Joy Delima en de Amsterdamse indierockband Pip Blom – worden geïntroduceerd door schrijfster en NRC-columniste Clarice Gargard.

Talenten op het gebied van beeldende kunst, film en letteren reflecteren in de kleine zaal in paneldiscussies op hun werk.

NRC Nacht van het Talent dinsdag 10 maart, 20u, Paradiso. Kaarten à 10 euro (plus lidmaatschap) via paradiso.nl