Bekervoetbal

Feyenoord na zeven goals naar finale in eigen Kuip

Feyenoord speelt op 19 april in de eigen Kuip de finale om de KNVB-beker tegen FC Utrecht. De Rotterdammers versloegen in de halve finale NAC Breda met 7-1. Bij de rust was het al 5-0 voor Feyenoord. FC Utrecht schakelde woensdag al bekerhouder Ajax uit (2-0). Steven Berghuis scoorde driemaal voor Feyenoord tegen NAC, voordat hij in de 55ste minuut naar de kant mocht. Hij benutte twee strafschoppen en scoorde met een wonderschone stiftbal. Ridgeciano Haps, Róbert Bozenik, Marco Senesi en invaller Luciano Narsingh (strafschop) maakten de overige doelpunten voor de thuisploeg. Jean Paul van Hecke scoorde bij een achterstand van 5-0 voor NAC. Feyenoord staat volgende maand voor de derde keer in vijf jaar in de bekerfinale. NAC verloor voor de vijfde keer deze eeuw een halve finale. De nummer zes van de eerste divisie schakelde eerder PSV en AZ uit. (ANP)