Vrouwelijke schrijvers en kunstenaars in ‘Vincent op Vrijdag’

Agenda Amsterdam / Divers

Foto Jelle Draper

Volgende week vrijdagavond in het Van Gogh Museum: Vincent op Vrijdag. Sinds twee weken is in het museum In the Picture te zien: een tentoonstelling die aan de hand van ruim 60 portretten een beeld geeft van de rol en betekenis van het kunstenaarsportret. Vrijdagavond staan de vrouwelijke kunstenaars daaruit in de spotlights. In samenwerking met kunstcollectief The Tittymag wordt deze avond de betekenis van het zijn van een vrouwelijke kunstenaar vanuit een feministisch perspectief belicht. Met talks van vrouwelijke schrijvers, journalisten en sprekers zoals Milou Deelen, Tatjana Almuli en Sjoejeng Tsao, plus live performance en muziek.

Vrijdag 13 maart, 19.00 - 22.00 uur, Van Gogh Museum. www.vangoghmuseum.nl/vincentopvrijdag