Recensie

Recensie Muziek

Alles krijgt hetzelfde glanzende BTS-sausje

Het is even wennen aan het universum van BTS, alias Bangtan Boys uit Zuid-Korea. Maar na één uur en 14 minuten, als hun nieuwste album Map Of The Soul: 7 is afgelopen, is ook de gestaalde perfectie van zeven synchroon zingende stemmen en een onberispelijk muzikaal omniversum weer voorbij. In de wereld van BTS bestaan alle stijlen naast elkaar, en krijgen die allemaal hetzelfde hardglanzende BTS-sausje van strakgetrokken autotune-zang en zuigende synthesizers.

Soms klinkt er een opportunistische gitaar, bijvoorbeeld om rapnummer ‘Persona’ extra ruigheid te geven, maar die wordt even makkelijk afgedankt als de EDM aan de deur klopt. Met twintig nummers op dit zevende album in zes jaar, lijkt BTS over te stromen van creativiteit, en inderdaad, er staan zeker twee aardige liedjes op. Single ‘Boy With Luv’ kreeg grappige desoriënterende accenten, en ‘00:00’ is een lieftallige ballade.

Live: 8/7, De Kuip, Rotterdam.