Hemdje als rustpunt tussen uitbundige voorjaarsmode

Wat we gaan dragen Milou van Rossum belicht elke maand een kledingstuk of accessoire dat binnenkort (weer) in de mode komt.

Wie van uitbundige mode houdt, kan dit voorjaar haar hart ophalen. De vrouwenmode is dit seizoen een mer à boire van kleur, dessin, volants, pofmouwen en wijde rokken, liefst allemaal tegelijk. We hebben wel eens in tijden geleefd die meer reden gaven om je vrolijk uit te dossen, zou je kunnen zeggen, maar escapisme is ook een kunst. Trek een knalroze rok aan, en de dag wordt meteen een beetje beter, al was het maar doordat mensen opeens blijer naar je kijken.

Wat eveneens een kunst is: je heel uitbundig kleden zonder eruit te zien of je naar een verkleedfeest of een gala gaat. Dat doe je door haar en make-up simpel te houden. En door altijd minstens één nonchalant element aan een outfit toe te voegen. Sneakers zijn daar heel geschikt voor. Maar sneakers zijn alweer zolang in de mode dat het misschien tijd wordt voor iets anders.

Rick Owens en Dries Van Noten, ontwerpers van wie de vrouwencollecties tot de feestelijkste behoren – Van Noten ontwierp zijn collectie samen met de gewezen couturier en maximalist Christian Lacroix – kwamen eensgezind met een andere oplossing: een simpel, net niet strak tricot hemdje, ook wel wife beater genoemd, zonder twijfel de merkwaardigste naam uit de modegeschiedenis. Weer eens wat anders dan een T-shirt, sexier ook, en casual genoeg om als rustpunt of als tegenwicht te dienen bij een flinke dosis ruches, pailletten, pof en goud, zoals bij deze outfit van Dries Van Noten. Mocht u van een minimalistischer stijl houden: het hemdje doet het ook uitstekend bij een wijde pantalon.