Stiltegebied

Teams Formule 1 toch niet over strand naar Zandvoort

Drie Formule 1-teams zullen niet over het strand van Noordwijk naar Zandvoort rijden tijdens de Grand Prix, waarbij zij een strandreservaat, en stiltegebied, zouden doorkruisen. De teams hadden ontheffing aangevraagd om te voorkomen dat zij onderweg vanuit hun hotel naar het circuit in de file zouden komen te staan. De ontheffing was bedoeld als noodplan wanneer het bijvoorbeeld niet mogelijk zou zijn te vliegen vanwege slecht weer. Nu het mobiliteitsplan van de Grand Prix duidelijk is, zou dat echter niet meer nodig zijn. Vorige week besloot de gemeenteraad van Zandvoort de teams toe te staan zo nodig via het natuurreservaat te rijden, nadat Noordwijk daar eerder ook al toestemming voor had gegeven. Milieuorganisaties protesteerden en een petitie werd duizenden malen ondertekend. (NRC)