Oranje in Nations League tegen Italië, Bosnië en Polen

Voetbal Vorig jaar reikte het Nederlands elftal tot de finale van de Nations League, die toen in en tegen Portugal werd verloren.
Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk scoorde vorig jaar in het Nations League-duel tegen Duitsland, dat eindigde in 3-0.
Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk scoorde vorig jaar in het Nations League-duel tegen Duitsland, dat eindigde in 3-0. Foto Koen van Weel/ANP

Het Nederlands voetbalelftal neemt het later dit jaar tijdens de tweede editie van de Nations League op tegen Italië, Bosnië-Herzegovina en Polen. Dat is dinsdag door loting bepaald in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Oranje is groepshoofd in poule 1 van divisie A. Poule 2 bestaat uit Engeland, België, Denemarken en IJsland. Portugal, Frankrijk, Zweden en Kroatië vormen groep 3 en poule 4 in divisie A bestaat uit Zwitserland, Spanje, Oekraïne en Duitsland.

De Nations League gaat op 3 september van start. De zesde en laatste speelronde van de groepsfase is op 17 november. De vier groepswinnaars uit divisie A plaatsen zich voor de finaleronde van de Nations League, die van 2 tot en met 6 juni volgend jaar op het programma staat. (ANP)

Tijdens de Nations League van vorig jaar had het Nederlands elftal het opeens weer: geloof, wilskracht, power en energie.