Nigeria

Tientallen doden in noorden bij vergeldingsactie van bendeleden

Een groep gewapende mannen heeft zondag drie dorpen aangevallen in het noorden van Nigeria en zeker 50 inwoners gedood. De bende, in het gebied bekend vanwege plunderingen en het roven van vee, viel al schietend dorpen in de deelstaat Kaduna binnen en stak er huizen in brand. Volgens de politie gaat het om een vergeldingsactie, omdat de dorpelingen informatie verstrekt zouden hebben over waar de bende zich schuilhield. Shehu Sani, senator van de deelstaat, hekelt het gebrek aan actie van de autoriteiten in de noordelijke gebieden. Hierdoor zouden roversbendes daar nu de dienst uitmaken. „Het noorden is een regio geworden van eindeloze begrafenissen en eeuwige rouw.” In het noorden kwamen vorige maand ruim 30 burgers om het leven bij een aanval van rebellen op een checkpoint. (AFP)