Historische winst op Amerikaanse beurzen

Dow Jones De beurzen kenden een dramatische week door de impact van Covid-19. Herstelmaatregelen van de centrale banken lijken effect te hebben.
De Dow Jones haalde in punten de hoogste winst ooit.
De Dow Jones haalde in punten de hoogste winst ooit. Foto AP / Richard Drew

De Amerikaanse aandelenbeurzen hebben zich maandag hersteld van een dramatische beursweek. De Dow Jones sloot 5,1 procent hoger en haalde de grootste koerswinst in tien jaar. Wat betreft punten werd zelfs de hoogste winst ooit geboekt met 1293 punten. Vorige week verloor de Dow Jones nog 12 procent op de beurs.

Lees ook: Beurs heeft slechtste week sinds jaren

De centrale banken in de Verenigde Staten hadden steunmaatregelen aangekondigd om de economische impact van het coronavirus te bestrijden. Ook de Wereldbank, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hadden steun aangekondigd voor landen die getroffen worden door de gevolgen van het virus.

Ook andere aandelenbeurzen toonden tekenen van herstel. De S&P 500 sloot 4,6 procent hoger en de Nasdaq kreeg er 4,5 procent bij. Vorige week hadden zij net als de Dow Jones historisch slechte resultaten geboekt met verliezen boven de 10 procent binnen een week.

In Europa lijkt het ook beter te gaan op de aandelenbeurzen. Waar de Amsterdamse AEX-index vorige week nog 13 procent verloor, steeg de index in de ochtend 2,4 procent.