Kijvelanden Politie schiet ontsnapte tbs’er dood in Ochten

Een ontsnapte tbs’er is zondagavond in het Gelderse Ochten door de politie doodgeschoten. De man was samen met een andere patiënt ontsnapt uit tbs-kliniek de Kijvelanden in Poortugaal (Zuid-Holland). De andere tbs’er is opgepakt. De twee mannen vluchtten rond half vijf ’s middags. Ze bedreigden een medewerker met een mes en vuurwapen. De vrouw raakte lichtgewond. Daarna hielden ze een taxibusje aan, waarin ze wegreden. De politie achtervolgde hen over de A15, waarna ze bij Kesteren (Gelderland) werden gestopt. De mannen renden naar een bedrijventerrein, waar ze in een schietpartij verwikkeld raakten met agenten. De geraakte tbs’er, een 37-jarige man, overleed ter plekke. De taxichauffeur werd uit voorzorg ook opgepakt maar is vrijgelaten. (NRC)