Kijvelanden

Politie schiet ontsnapte tbs’er dood in Ochten

Een ontsnapte tbs’er is zondagavond in het Gelderse Ochten door de politie doodgeschoten. De man was eerder op de dag samen met een andere patiënt ontsnapt uit tbs-kliniek de Kijvelanden in Poortugaal, meldt het OM. De andere tbs’er is opgepakt. De twee mannen ontvluchtten rond half vijf ’s middags de kliniek. Ze bedreigden een medewerkster met een mes en een vuurwapen. De vrouw raakte lichtgewond. Daarna hielden ze een taxibusje aan, waarin ze wegreden. De politie achtervolgde het duo over de A15, waarna de mannen bij Kesteren (Gelderland) werden gestopt. Nadat ze in hun vluchtauto waren tegengehouden, renden de ontsnapte tbs’ers naar een bedrijventerrein. Daar raakten ze verwikkeld in een schietpartij met agenten. De geraakte tbs’er, een 37-jarige man, overleed ter plekke. (NRC)