Italië

Inter-directeur Marotta bezorgd over eerlijk verloop van ‘vervormde competitie’

Giuseppe Marotta van Inter.
Giuseppe Marotta van Inter. Foto EPA

Directeur Giuseppe Marotta van Internazionale vreest dat de Serie A dit seizoen niet afgemaakt kan worden door het coronavirus. Marotta uitte zijn zorgen in de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport. Door de uitbraak van het virus in Noord-Italië werden dit weekend vijf competitiewedstrijden uitgesteld, waaronder de topper Juventus-Inter. Marotta zei ook dat hij vindt dat de „balans van het kampioenschap is veranderd”, omdat sommige duels zijn afgelast en andere niet. „Het is een vervormde competitie. Je moet nu niet alleen denken aan blessures en schorsingen. Er is nu ook het psychologische aspect als je kijkt naar het klassement.”

Het duel tussen Juventus en Inter is verschoven naar woensdag 13 mei. De Italiaanse bekerfinale die op die dag stond gepland, is verzet naar 20 mei. Donderdag was nog bepaald dat de topper in Turijn gewoon zou doorgaan, maar dan zonder publiek. Dat gold ook voor vier andere duels.

Juventus raakte zaterdag zijn koppositie in de Serie A kwijt aan Lazio, dat in Rome met 2-0 won van Bologna. Lazio heeft nu 62 punten uit 26 wedstrijden, twee punten meer dan Juventus heeft na 25 duels. Nummer drie Inter staat op acht punten van Lazio, maar heeft nog twee wedstrijden tegoed. Atalanta, de nummer vier van de ranglijst, won zondag bij Lecce met 7-2. (ANP)