EngelandEerste nederlaag Liverpool, City winnaar League Cup

Foto Justin Tallis/AFP

Voor het eerst dit seizoen heeft Liverpool een nederlaag geleden in de Premier League. Op bezoek bij het laag geklasseerde Watford verloor de ploeg van trainer Jürgen Klopp zaterdag met 3-0.

Liverpool, dat in de competitie 26 van de 28 wedstrijden heeft gewonnen, was bezig aan een indrukwekkende reeks en leed voor het laatst puntenverlies in oktober. Op Old Trafford bleven de ‘Reds’ toen steken op 0-0 tegen Manchester United. Ondanks de nederlaag tegen Watford is de voorsprong van Liverpool op nummer twee, Manchester City, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld, nog altijd riant: 22 punten. De eerste landstitel voor Liverpool sinds 1990 is dan ook slechts een kwestie van tijd.

Regerend landskampioen Manchester City won zondag voor de derde keer op rij de League Cup. De ploeg van trainer Pep Guardiola was in de finale van het tweede Engelse bekertoernooi, op Wembley, met 2-1 te sterk voor Aston Villa.

Sergio Agüero en Rodrigo zetten City binnen een half uur op 2-0 voorsprong, maar nog voor rust kwam Villa via Mbwana Samatta terug tot 2-1. Samatta scoorde na een goede voorzet van oud-Ajacied Anwar El Ghazi, die in de 70ste minuut werd gewisseld. Vorig seizoen won City na strafschoppen van Chelsea, een jaar eerder werd Arsenal in de finale met 3-0 verslagen. (NRC)