Gijzeling winkelcentrum Manila na bijna een dag ten einde

Filippijnen Een onlangs ontslagen beveiliger heeft tientallen mensen bijna een dag lang gegijzeld in een winkelcentrum in de Filippijnse hoofdstad.
Politie sluit de omgeving rondom het winkelcentrum V-mall af, waar tientallen mensen zijn gegijzeld.
Politie sluit de omgeving rondom het winkelcentrum V-mall af, waar tientallen mensen zijn gegijzeld. Foto Eloisa Lopez/Reuters

Een gijzelnemer die maandag urenlang tientallen mensen vasthield in een winkelcentrum in de Filippijnse hoofdstad Manila, is opgepakt. Dat meldt persbureau AP. De gegijzelden zijn ongedeerd het winkelcentrum uit gelaten.

Maandagochtend schoot de man, een voormalige beveiliger van het winkelcentrum, een beveiligingsofficier neer. Hij of zij ligt in stabiele toestand in het ziekenhuis. Na de beschieting haastte de dader zich naar de tweede verdieping van het complex. Daar hield hij in een kantoor urenlang tientallen mensen vast, voornamelijk werknemers. Volgens de politie werden „ongeveer vijftig mensen” gegijzeld. Burgemeester Francis Zamora sprak over dertig tot veertig mensen.

In de avond verliet de gijzelnemer het gebouw samen met de gegijzelden, die werden begeleid door de politie. De man kon tijdens de uitloop journalisten toespreken en uitte zijn ongenoegen met zijn voormalige leidinggevenden, die hem beschuldigden van corruptie en mishandeling. Daarna werd hij opgepakt.